Iedereen weet: een warmtepompsysteem is een ideale oplossing om een woning of gebouw te verwarmen. Maar het is ook een perfecte manier om een woning of gebouw te koelen.

De behoefte om huizen en gebouwen te koelen neemt toe. Enerzijds omdat het klimaat in Nederland verandert en het hierdoor steeds warmer wordt. Anderzijds omdat panden steeds beter geïsoleerd zijn en de warmte dus langer binnen blijft. Airco’s zijn hiervoor een bekende oplossing, maar niet de duurzaamste. Beter is de keuze voor een bodemenergiesysteem dat kan verwarmen én koelen.

Bodemenergiesysteem

Een bodemenergiesysteem benut de energie die in de bodem is opgeslagen. Door hiermee wanden en vloeren van een gebouw of woning te koelen, kunt u de binnentemperatuur duurzaam verlagen. Het systeem onttrekt namelijk de energie uit een pand en koelt het daar vervolgens mee af.

Zo gaan we 'gewoon' aan de slag (en maken we het verschil)

Veel aanbieders van duurzame installaties vinden airco’s dé oplossing om woningen en gebouwen te koelen. Maar is dat wel terecht? Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden om een woning of gebouw te koelen. Daarom gaan we graag samen met u op zoek naar een oplossing die het beste past bij uw wensen, ambities en budget. Soms blijkt dat inderdaad een airco te zijn, maar het kan evengoed een bodemenergiesysteem of een andere koelingsvorm zijn. Oftewel: een alternatief dat beter bij u past.

Delen

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Contact opnemen