Een duurzamer leven begint met bewustwording. Daarom is inzicht in het energieverbruik van een woning of gebouw ook een oplossing om te verduurzamen. Op het gebied van slimme monitoring bieden we onze opdrachtgevers tal van mogelijkheden.

De energiehuishouding is in tweeën verdelen: huishoudelijk gebruik en gebouw-gebonden gebruik. Voor een optimaal inzicht in het energieverbruik is het van belang om beide te volgen. Dat kan bijvoorbeeld met een slimme meter of thermostaat. Door alle data vervolgens goed te analyseren, ontstaat een helder inzicht in het energieverbruik van alle apparaten in een woning.

Vertaalslag naar installaties

Verbruik monitoren en data analyseren is belangrijk. Maar we helpen u graag nog een stap verder. Als specialist op het gebied van installatietechniek maken we namelijk ook de vertaalslag van data naar de werking van de installaties. Oftewel: we kunnen direct sturen op het verbruik in een woning of gebouw. Zo koppelen we slimme monitoring automatisch aan onze dienstverlening.

Zo gaan we 'gewoon' aan de slag (en maken we het verschil)

Bij Kemkens ontwerpen we geen monitoringsystemen; we installeren en analyseren ze. Alles wat ons bij een analyse opvalt, pakken we op. Bijvoorbeeld als we zien dat de zonnepanelen op een adres in de wijk minder opbrengen dan bij de meeste buren. Of als we constateren dat een warmtepomp meer energie kost dan gebruikelijk is. Als we dat soort data lezen, controleren en ‘herstellen’ we zo’n installatie meteen (op locatie of op afstand).

Goed om te weten: dankzij onze organisatie zijn we de enige aanbieder in de markt die data direct om kan zetten in acties. En omdat energie ten opzichte van de lasten een steeds grotere rol speelt, wordt slimme monitoring een steeds groter aspect van onze dienstverlening. Als geen ander kijken we naar wat de getallen nou écht vertellen en wat we ermee kunnen doen. Daarmee bieden we u als opdrachtgever veel meerwaarde ten opzichte van databedrijven. Die signaleren immers alleen maar een verschil, terwijl wij die verschillen ook kunnen verklaren door onze installatietechnische kennis.

Delen

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Contact opnemen