Circulariteit

Als familiebedrijf hebben we ons altijd aangepast aan de tijd. Dus ook nu ons grote uitdagingen wachten – bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, grondstoffenschaarste en luchtvervuiling – blijven we dat doen. Hierbij hebben we onszelf een ambitieuze doelstelling opgelegd; we willen onszelf ontwikkelen tot een 100% circulaire organisatie.

We zijn ons zeer bewust van de impact die we hebben op onze directe en indirecte omgeving. En we geven maar wat graag het goede voorbeeld. Sterker nog: als partner in duurzaamheid willen we anderen inspireren om – net als wij – hun nek uit te steken voor een betere wereld. Omdat we als bedrijf vooral impact hebben op het verduurzamen van grondstoffen en energie, zetten we hoog in op circulariteit.

Duurzaam bewustzijn

Hoe we dat doen? Vooral door vanuit onze voortrekkersrol te bouwen aan een duurzaam bewustzijn van onze opdrachtgevers, partners en medewerkers. We kennen de wetten van ons ecosysteem en leren deze te gebruiken. En alle lessen die we onderweg leren, delen we natuurlijk met onze stakeholders. Op die manier kunnen we onze directe én indirecte regio in co-creatie versterken.

Om onszelf te ontwikkelen tot een 100% circulaire organisatie hebben we zes pijlers omschreven die samen onze koers bepalen:

  1. Kennis en bewustwording
  2. Materiaal is onze waarde
  3. Schone energie
  4. Bewust verplaatsen
  5. Duurzame verpakkingen
  6. Afval bestaat niet
Een voorbeeld uit de praktijk

Hoe circulair installeren er in de praktijk uitziet? Bekijk de vlogserie ‘Circulair installeren: hype of toekomst’ van Techniek Nederland maar eens. Daarin ziet u hoe we voor Volkshuisvesting Arnhem zo’n 80 oude cv-ketels hebben vervangen door nieuwe cv-ketels die nog minstens tien jaar mee gaan.

 

Heb je een vraag?

Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen